NAJNOWOCZEŚNIEJSZA TECHNIKA DO PRZYJMOWANIA ZIEMNI
Technika specjalnie dla wysokich standardów higieny w branży spożywczej
W zakładzie Aldrup firma Agrarfrost po rozbudowie zakładu stworzyła jeden z najnowocześniejszych zakładów produkcyjnych mrożonych produktów ziemniaczanych. Zautomatyzowaliśmy halę do przyjmowania ziemniaków oraz wprowadziliśmy technikę budowlaną.
Centralne zasilanie elektryczne zapewnia główna rozdzielnia niskiego napięcia 5000 A wraz ze stacją transformatorową. Najnowocześniejsza technika oświetlenia w połączeniu ze sterowaniem zależnym od światła dziennego zapewniają ponadto optymalne i energooszczędne oświetlenie. Ponadto wykonaliśmy oświetlenie bezpieczeństwa, instalację sygnalizacji pożarów oraz inną elektrotechnikę. Systemy układania kabli są przy tym przystosowane do wysokich wymagań higienicznych w branży spożywczej.
Od przyjęcia, przez czyszczenie po przechowywanie wstępne i przekazywanie do produkcji urządzenia techniczne instalacji pochodzą od nas. Każdy krok jest sterowany przez SCHULZ productionstar®. Już 400 silników − 100 z nich regulowanych częstotliwością − świadczy o rozmiarze projektu. „Ze względu na wysoki stopień automatyzacji firma Agrarfrost korzysta z bardzo wydajnej realizacji swoich procesów produkcyjnych”, mówi kierownik projektu Clemens Westendorf.
„Ze względu na wysoki stopień automatyzacji firma Agrarfrost korzysta z bardzo wydajnej realizacji swoich procesów produkcyjnych”
mówi kierownik projektu Clemens Westendorf.