Kto pierwszy przyjdzie, ten mieli – z SCHULZ!
Nowa linia do płatkowania dla młyna Bauck
Rosnące zapotrzebowanie na bezglutenowe produkty ekologiczne – Bauck GmbH jest gotowy na nowe wyzwania.
Rozbudowa o całkowicie nową linię do płatkowania w nowoczesnym młynie bezglutenowym w Rosche stała się projektem SCHULZ – obejmującym planowanie, montaż i uruchomienie.
Największe wyzwania? Integracja w trakcie bieżącej produkcji oraz zarządzanie czasem.
Nasz zespół na miejscu wspierali koledzy z Polski. Od przygotowania oferty do uruchomienia minęło zaledwie sześć miesięcy.
Separator stołowy nowej linii do płatkowania: precyzyjne sortowanie – ziarna są rozdzielane według ciężaru właściwego, aby dalej przetwarzać tylko czyste, wysokiej jakości partie owsa.
Nowa linia do płatkowania uzupełnia istniejącą instalację, która już wcześniej była udanym projektem SCHULZ i zapewniła znaczący wzrost rocznej wydajności do 20 000 ton zboża. Celem firmy jest podwojenie produkcji w najbliższych latach.
Najnowocześniejsze technologie sortowania, czyszczenia, mielenia i płatkowania gwarantują niezmiennie wysoką jakość produktów. Jednocześnie wzmacnia to rolnictwo ekologiczne w Niemczech i regionie, przetwarzając więcej surowców w jakości bio i Demeter.
Bauck-Hof w Rosche – dom ekologicznych musli, mieszanek do pieczenia, bezglutenowych mąk i płatków.