Całkowicie automatyczny sterownik do produkcji sosów

Państwo
Polska
Zakres

Dostawa w pełni zautomatyzowanych systemów sterowania, w tym:

  • Rozwiązanie dla systemu produkcji wsadowej (Batch)
  • Stacja mycia CIP
  • Linia produkcyjna ketchupu/ sosu pomidorowego – 8000 kg/h
  • Linia produkcyjna majonezu – 8000 kg/h
  • Linia produkcyjna sosów na bazie majonezu – 6000 kg/h
  • System homogenizacji
  • Pasteryzacja
  • system emulsyfikacji ciągłej
  • System przygotowywania fazy warzyw
  • Chłodzenie próżnią
  • Przygotowanie i pasteryzacja skrobi
  • Przygotowanie emulsji
  • System Postmix
  • Elastyczny system raportowania

Układ sterowania oparty na komponentach Siemens:

  • 4 x S7-400 Siemens
  • Dwa serwery z wizualizacją w technologii Hyper V
  • Architektura SCADA WinCC Server-Client: redundancja z 8 klientami
  • Serwer wizualizacji z serwerem bazy danych MS SQL w trybie replikacji Hyper V
Korzyści dla klienta

Wysoki poziom efektywności, ponieważ cała elektrotechnika pochodzi z jednego źródła

Dyscypliny
Elektrotechnika
Informatyka
Rozwiązania
Kontakt